tips på mat!
Nått som slår allt nu i sommar är grillad kyckling med sallad eller potatis till! Något som kan vara gott att dricka till kan vara ett glas vitt vin , cider eller en kall öl !:) Till er som har barn så kan barnen alltid dricka kall coca-cola eller fanta!
Kom ihåg en sak, mat skall man laga med käärlek, lagar man maten bara för man ska ha något att äta så lovar jag er att maten inte lär bli lika god som om du skulle lägga ner lite tid i din matlagning!
Hittade ett recept som såg sjukt gott ut och som perfekt för er som gillar kyckling!! :)
Grillat kycklinglår med ljummen potatissallad
- Chutneyglacerade kycklingspett med varm sallad på potatis, sardeller och kapris.
8 sturbenade kycklinglår
0.5 dlhet mangochutney
0.5 dlsoja
8 stgrillspett
800 gpotatis
3 stsardellfiléer
2 stvitlöksklyftor
1 stpressad citron
1 tskgrovhackad kapris
0.5 dlolivolja
salt
peppar
romansallad
Du gör såhär:
1. Blötlägg grillspetten i kallt vatten cirka 30 minuter om det är träspett. Annars kan de brinna upp.
2. Koka potatisen med skal i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt svalna lite.
3. Trä upp kycklingen på spetten. Blanda samman chutney och soja.
4. Mosa sardellerna med en gaffel i en bunke, krossa vitlöken och pressa citronsaften över. Rör samman sardeller, vitlök, citronsaft, kapris och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
5. Plocka salladen och lägg i en bunke med isvatten så att den blir krispig och fräsch. Lyft sen upp salladen och låt den rinna av ordentligt.
6. Skiva potatisen och vänd samman med dressingen.
7. Grilla kycklingen och pensla med chutney-sojablandningen.
8. Vänd försiktigt samman potatisen med salladen. Servera med kycklingspetten.